sobota 15. listopadu 2014



1. Při jízdě na motorce není povinné nosit helmu, takže na dálnicích potkáváte bláznivé motorkáře ve stylu Reno Raines s vlající hřívou vlasů a neohroženým výrazem ve tváři.
Reno Raines a.k.a. Odpadlík

2. Všude je vyvěšeno neuvěřitelné množství amerických vlajek. A to po celý rok, nejen ve státní svátky. I každá ulička ve Walmartu začíná a končí americkou vlajkou.

3. Když dostane barman od někoho hodně štědré dýško, zazvoní na velký zvon za barem, aby na to upozornil a věnoval speciální pozornost hostovi. 

4. Každá trapná nebo nepovedená situace se dá zachránit tím, že začnete skandovat „JŮ-ES-EJ! JŮ-ES-EJ!“ Všichni se k vám hned přidají a zapomenou na to, co se stalo.

5. Aspirin se prodává s jahodovou příchutí a vypadá spíš jako bonbony pro děti, než prášky na bolest.

6. Antibiotika a jiné léky můžete koupit bez předpisu v samoobsluze a supermarketech.

Prázdné ulice Toleda
7. Je těžké koupit základní podobu potravin. Abyste v supermarketu našli máslo, které není už dopředu osolené a s bylinkami, pytlík oříšků, které nejsou obalené v čokoládě, nebo zelený čaj bez ovocné příchuti, chce to notnou dávku trpělivosti.

8. Abyste pokud možno NIKDY nemuseli opustit své auto, najdete drive-through pro rychlá občerstvení, banky, kina, ZOO a mnoho dalších.

9. Protože Američani moc nechodí pěšky, ve většině měst nejsou na ulicích časté lavičky, odpadkové koše, obchody atd. Kvůli absenci chodců pak některá místa připomínají spíš město duchů.

10. Lidé nejsou zvyklí si moc stěžovat při konverzaci, takže působí, že jsou stále spokojení a rozhovory se točí kolem optimističtějších témat než v ČR.

1 komentář:

  1. Tak tenhle článek mě opravdu pobavil. Díky! :)
    www.sweetroadstories.com

    OdpovědětVymazat